Vještine za adolescenciju

Jugoistočna Evropa

CILJEVI PROGRAMA

Lions Quest program „Vještine za adolescenciju“(LQSFA) je sveobuhvatan program za pozitivan razvoj i prevenciju namijenjen mladima uzrasta od 6. do 8. razreda. On podučava životnim i građanskim vještinama u bezbijednom, brižljivom i doslijednom okruženju.

Uključivanje učenika, porodica, škole i zajednice u učenje u okruženju brižljivih odnosa, visokih očekivanja u odnosu na pozitivno ponašanje i stvarno učestvovanje.

Pružanje prilika mladima da nauče osnovne vještine potrebne za zdrav i produktivan život. Promocija bezbijednog, zdravog pristupa životu, bez štetnih uticaja alkohola i drugih droga.

Uključivanje mladih u praksu dobrog građanskog ponašanja kroz saradnju i pomoć drugima.

Jačanje posvećenosti mladih porodici, vršnjacima sa pozitivnim stavom, školi i zajednici.

CILJEVI PROGRAMA
POSLJEDNJI DOGAĐAJ

Lions Quest „Vještine za adolescenciju“ Regionalni Sastanak

Datum: 08-09.11.2018
Lokacija: Beograd, Srbija

„Vještine za adolescenciju“ u Jugoistočnoj Evropi u brojkama

 

 

1

Republika Srbija

Obučeno 94 nastavnika u okviru programa usvojenog na nacionalnom nivou, za rad sa preko 1.800 učenika u 30 škola u beogradskim opštinama Zvezdara, Novi Beograd, Mladenovac, Lazarevac, Palilula i Zemun.

2

Republika Crna Gora

Obučeno 104 nastavnika u okviru programa usvojenog na nacionalnom nivou, za rad sa preko 1.500 učenika u 29 škola u Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Danilovgradu, Spužu, Ulcinju, Baru, Kotoru, Herceg Novom, Tivtu i Budvi.

3

Sjeverna Makedonija

Obučeno 95 nastavnika u okviru programa usvojenog na nacionalnom nivou za rad sa preko 1.200 učenika u 57 škola u Skoplju, Ohridu, Velesu, Strugi, Kavadarcima, Tetovu, Bitolju i Kumanovu.

4

Bosna i Hercegovina

Obučeno 75 nastavnika u okviru programa usvojenog na nacionalnom nivou za rad sa preko 1.800 učenika u 27 škola u Sarajevu, Bijeljini, Tuzli, Orašju, Odžaku, Srebreniku, Gračanici, Prozoru, Stocu i Čapljini.

5

Nastaviće se...

7000+
Učenika

370+
Edukatora

10
Trenera

4
Zemlje

144
Škola