Rezultati rada organizacije UNODC u Jugoistočnoj Evropi predstavljeni pred 30.000 ljudi na konvenciji povodom stogodišnjice Lions klubova

1-4. juli 2017. godine, Chicago, SAD: Rezultati partnerskog rada organizacija UNODC i LCIF u okviru globalnog programa prevencije i značajan uticaj na prevenciju korištenja opojnih supstanci dokumentovan kliničkim ispitivanjima u Jugoistočnoj Evropi prikazani su na konvenciji povodom stogodišnjice Lions klubova. Ovaj događaj predstavlja značajnu naučnu i političku priliku da se istakne rad organizacije UNODC na polju prevencije korištenja droge, kao i izvrsna saradnja sa Vladama u Jugoistočnoj Evropi.

Rezultati UNODC-LCIF pilot programa „(LQSFA) za adolescenciju“ predstavljeni su na posebnoj sesiji tokom konvencije, uz intervenciju dr. Jamade (odlazećeg predsjednika Lions Clubs International Foundation), koji je pohvalio pozitivnu saradnju sa organizacijom UNODC. Nakon ove sesije, održano je nekoliko sastanaka sa predstavnicima Lions klubova u zemljama uključenim u ovu saradnju, osobama za vezu Lions klubova u Ujedinjenim nacijama i, još značajnije, sa rukovodstvom Lions Clubs International Foundation (LCIF).

UNODC je pozvan da prisustvuje sastanku sa osobom za vezu Lions klubova u UN, na kojem su diskutovani rezultati iz 2016. godine i planirani dolazeći dani Lions klubova i UN-a, a saradnja sa organizacijom UNODC predstavljena je kao model koji treba prezentovati na danima Lions klubova i UN-a (u prisustvu Boba Korlua, novoizabranog predsjednika Lions Clubs International Foundation).

Konvenciji je prisustvovalo preko 30.000 članova Lions klubova, a na plenarnoj sjednici predstavljeno je nekoliko ključnih govornika na visokom nivou, uključujući i bivšeg potpredsjednika SAD-a, Ala Gorea, bivšeg generalnog sekretara UN-a, Ban Ki Moona i mnoge druge.

Najvažnije, predstavljen je film o partnerstvu sa organizacijom UNODC (u produkciji organizacije UNODC) tokom plenarne sesije dok je govorio Ban Ki Moon. Ishodi ove saradnje su pozitivno prihvaćeni.

UNODC i dalje sprovodi program u partnerstvu sa LCIF fondacijom u Jugoistočnoj Evropi.